נשלחה על ידי:
ענת
נושא:תודה, ו ...
בתאריך: 7/16/2004 10:13:12 AM
|
|
גוף המודעה:
אני מוטרדת מכל גובה הכנסה עליו אני נאלצת לותר (בואי נאמר מ-500 ש"ח ומעלה, כי בתחום שלי פחות מזה אז באמת עדיף לעבוד בהתנדבות). החשש שלי הוא שכל שקל שארוויח מעבודה ויגרום שעדיין אצטרך לקבל משהו מהבטוח הלאומי מידי פעם (או חלילה בקביעות) תשאיר אותי מידי פעם עם תקופות שבהן לא יהיה למשפחתי בכלל כסף.
דוגמא. למשל העבודה שאני מבצעת עכשיו בהתנדבות, אם הייתי לוקחת תמורתה תשלום, נאמר 700 ש"ח. כשהייתי מוציאה את החשבונית הייתי מציגה אותה לבטוח הלאומי. השאלה אם את ההפרש (שכר המינימום פחות 700 ש"ח) הייתי מקבלת במועד הגמלה המידי לאחר בצגת החשבונית, חודש אחרי או הרבה אחרי (אין שאלה אם אקבל אלא רק מתי). הרי אם לא אקבל את ההשלמה במועד המידי, יווצר מצב שבחודש הזה יהיו לי רק 700 השקלים מהעבודה ואפילו לא ה-1920 של אבטחת ההכנסה. גם אבטחת ההכנסה היא סכום נמוך, אז איך אקיים את משפחתי מפחות מזה?
ולגבי חודשים בודדים (בהתחלה) שבהם אולי ארוויח עט יותר משכר המינימום. האם באותם חודשים אני מפסיקה לחלוטין להחשב כזכאית לגמלה וכשההכנסות יפחתו לא יהיה עלי שוב לפתוח את התהליך השלם שגם אומר עיכוב בקבלת הגמלה (3 חודשים) וגם אי קבלת גמלה על חלק מהתקופה?
פשוט אני מחפשת איך לעבוד, לקבל תמורה כספית לעבודתי, למרות שמדובר בעבודה שבתחילה קיים בה הסיכון לתקופות ללא הכנסות, ובכל זאת לא לפגוע בפרנסת משפחתי.
|
|
|
http:// :כתובות אינטרנט נלוות
|
|
"חשבונית לשכיר" האם רק לשכירים-- ענת 7/14/2004 4:35:26 PM
|
7/15/2004 2:36:39 AM משכורת והבטחת הכנסה.--ספיר |
7/15/2004 8:31:56 AM כבר בררתי ו ...--ענת |
7/15/2004 9:03:25 AM אנסה לברר את מדיניות ביטוח לאומי בענין זה.--ספיר |
7/16/2004 10:13:12 AM -- תודה, ו ... ענת |