דף הבית

מי אנחנו

שאלות

עובדים

מעסיקים צור קשר

פורום "החשבונית של השכיר"

10/31/2024 8:25:22 AM

נשלחה על ידי:  נדב
נושא:אתר אינטרנט, החזרי הוצאות, הכנסות ודמי אבטלה
בתאריך: 6/8/2005 11:21:40 AM

גוף המודעה:

לספיר שלום רב,

אני נדהם בכל פעם מחדש מהסבלנות וההשקעה הרבה בה אתה עונה לכל אחד מהפונים אליך כאן בפורום.
השתדלתי לחפור כמה שיותר בפורום, כדי למצוא את כל התשובות לשאלות שלי,
אך נשארתי עם מספר סימני שאלה (יכול להיות שפספסתי כמה הודעות בכל זאת...)

אני פורס אותם בפניך:

1. אני בעל אתר אינטרנט, המעוניין להכניס רווחים מפרסום.
נצא מנקודת הנחה, שאינני יכול בשלב זה להירשם כעוסק, על כל הסיבוכים הכרוכים בכך,
ואני מעוניין לנהל את הכנסות האתר שלי במסגרת חשבוניות ע"י "החשבונית של השכיר".

קראתי הודעות בנושא אתרי אינטרנט, וההוצאות השונות שלהן, לגביהן ציינת כי לא ניתן לקבל החזרים מסויימים.
לא הבנתי מדוע לא ניתן לקבל החזרים על תשלום חודשי לאחסון אתר כלשהו,
הרי בבירור הדבר הוא לייצור הכנסה, ואין כאן שום הכנסה מעורבת (התשלום הוא per אתר, ותקף רק לאתר אחד בלבד).
כנ"ל לגבי הוצאות פרסום שונות כגון הפקת כרטיסי ביקור, פליירים וכד´.

1.א. אין שום אפשרות לקבל החזרים על ההוצאות הללו?
אפילו לא אם מוגשות חשבוניות על סכומים קטנים יותר שלא עוברים את גובה ההכנסה של אותו חודש?

1.ב. במידה וכן,
האם כאשר אני מוציא את ההוצאה הנ"ל, עליי לבקש מהמוכר מספר חשבוניות קטנות יותר, כדי שאוכל לשלוח אליכם סכום שיתקבל במסגרת ההוצאות המוכרות, או שאוכל לשלוח את החשבונית על הסכום המלא, ואתם תתחשבו רק בחלק יחסי מן הסכום?

1.ג. במידה ועליי להוציא חשבונית קטנה יותר, מה יחס הסכום עליו היא אמורה להירשם מסכום ההכנסה הכוללת אותה אני מגיש אליכם, כדי שהיא תתקבל כהוצאה מוכרת?

2. בנושא שליחת הוצאות מוכרות אליכם.
האם עליי לשלוח את כל ההוצאות השונות ביחד עם הצ´ק כדי לוודא שהן ינוכו מההכנסות במשכורת הקרובה שאקבל?

3. בנושא הצטברות של הכנסות אצלכם אשר עליי לקבל עליהן משכורת.
אם הבנתי נכון,
לאחר ששלחתי אליכם צ´ק, והוא נפרע, יישלח אליי תלוש משכורת עם התשלום (בצ´ק מצורף או ישירות לחשבון).
במידה ומיד לאחר מכן, אני מעביר אליכם הכנסה נוספת הדורשת חשבונית, האם את המשכורת הבאה אקבל מכם רק חודש לאחר מכן?
כלומר, האם ההכנסות שאני שולח אליכם מצטברות ונשלחות אליי כמשכורת בתאריך שנקבע עפ"י תאריך קבלת המשכורת הראשונה?

4. בנושא אבטלה ותעסוקה על ידכם.
אינני עובד באף עבודה אחרת, וכרגע רשום כמובטל בלשכת התעסוקה.
האם כל זמן שאני רשום אצלכם באתר, אני נחשב כשכיר שלכם?
כלומר, אם הבנתי נכון, מהרגע שאני נרשם אצלכם, אני כבר לא נחשב כמובטל מבחינת לשכת התעסוקה.
במידה ולא היו לי הכנסות בתקופה של למעלה מחודש, מן הסתם, לא ייצא לי תלוש משכורת, ולא ישולם עליי ביטוח לאומי. לכן, האם אחשב כמובטל באותו החודש, ועליי ללכת לשלם את הביטוח הלאומי בעצמי?

כיצד אדאג לתשלומי הביטוח הלאומי השונים במידה והשימוש שלי בשירותכם יהיה ארעי (חודש כן, חודש לא)?
ושוב, במידה והוא ארעי, האם בשלב כלשהו בתקופה זו אני כן אחשב כמובטל, ואוכל לדרוש דמי אבטלה מביטוח לאומי?

הרבה שאלות,
אבל אני מקווה שתוכל לענות לי על כולן, כדי לבהר את מס´ העננים הבודדים שנותרו עומדים ומסתירים לי את התמונה המלאה...

תודה מראש!
נדב.

http://  :כתובות אינטרנט נלוות

אתר אינטרנט, החזרי הוצאות, הכנסות ודמי אבטלה-- נדב 6/8/2005 11:21:40 AM 
6/9/2005 5:31:16 AM  איחסון אתרים - זו הוצאה מעורבת.--ספיר    
6/9/2005 5:37:03 AM  הוצאות אחסון אתר - אין החזרים בחשבונית של השכיר --ספיר       
6/9/2005 5:39:20 AM  משלוח הוצאות אלינו - במרוכז ובדואר ישראל.--ספיר          
6/9/2005 5:41:41 AM  תלוש משכורת - אחד ויחיד בחודש דיווח.--ספיר             
6/9/2005 5:51:09 AM  התייצבות בלשכת התעסוקה - הינה הצהרה על אי תעסוקה--ספיר                
6/9/2005 5:56:07 AM  עבור כל חודש שאינך מקבל משכורת ממעסיק כל שהוא - --ספיר