נשלחה על ידי:
דורון
נושא:מה עדיף - עובדים שכירים או פרילנסרים ? ? ?
בתאריך: 6/4/2002 2:50:46 AM
|
|
גוף המודעה:
הי משה,
אני עומד לפתוח עסק קטן, של מתן שירותי תיקונים מסויימים בבית הלקוח. בעקבות עצותיך המקצועיות, החלטתי באמת להרשם כעוסק מורשה, ולהנפיק קבלות ללקוחותי.
בכוונתי להעסיק בין 3 ל 5 טכנאים בשכר על בסיס עבודה. כלומר: פר השקעה בתיקון, ולא על בסיס יומי. אם עבדו באותו יום 3 שעות בלבד - יקבלו על 3 שעות (הם לא באים למשרד - אלא נמצאים היכן שבא להם ומגיבים לקריאה לתיקון בפלאפון).
שאלותיי:
1. האם עדיף לי להעסיקם כשכירים בתנאים מלאים ולהנפיק להם תלוש משכורת כל חודש, או כפירלנסרים דרככם - ואז איני חייב בכל התנאים הסוציאליים אלא רק ב 5% שלכם?
2. האם אני חייב להסביר להם על שיטת התשלום דרככם, או שאני יכול להסביר להם שהם פרילנסרים, ואני רושם אותם אצלכם, ומוציא לעסק שלי קבלה בשמם (או אפילו כאשר הם לידי) - אבל אני מבצע את כל התהליך?
3. במידה והם רשומים דרככם כפרילנסרים- ואני כמעביד - האם אני יכול "לפטר" אותם ללא בעיה - כאילו הפסקתי לעבוד עם נותן שירות, או שאני מחוייב לפי החוק לפצות אותם?
4. נאמר לי כי לנושא זכויות סוציאליות, אפילו נותן שירות שהוא עוסק מורשה, וכל תקופת התקשרותי איתו הנפיק לי קבלות (ולא התקיימו בינינו יחסי עובד-מעביד ולא שילמתי עליו מיסי עובד) יכול לתבוע אותי לאחר סיום ההתקשרות ולטעון שהתקיימו יחסי עובד מעביד על פי התבחינים שנקבעו בחוק (אם תפקידו היה מרכזי בעסק, או אם עסק במקצוע מסוים הקבוע בחוק, כגון: דפס בבית-דפוס, או מורה דרך כו´). ובית משפט עלול לפסוק שחרף היותו עוסק מורשה שהנפיק לי קבלות על עבודה, הוא היה למעשה עובד שלי, ולחייב אותי בפיצויים ותנאים סוציאליים. האם זה נכון, והאם עלול כזה דבר לקרות עם עובדים המועסים דרכיכם? (ע"ע "חברת כ"א, כהגדרתך בשאלות קודמות בפורום).
5. בינתיים עוד איני עוסק מורשה, ועלול להצטרך הן להנפיק קבלות על שירות, והן להנפיק תלושים לעובדים, דרכיכם. כיצד להרשם אצלכם, כמעביד או שכיר?
6. שאלה אחרונה (מבטיח): אמנם לא קשור לעניינכם, אבל כל כך התרשמתי ממקצועיותכם, שרציתי לשמוע את דעתכם: מה עדיף לעסק חדש, להרשם כעוסק מורשה או חברה בע"מ? ומה בכלל ההבדל בין השניים?
ממש ממש תודה על הסבלנות, השירות והמקצועיות שלכם (בעצם: שלך, מר ספיר) :-)
דורון הנודניק.
|
|
|
http:// :כתובות אינטרנט נלוות
|
|
מה עדיף - עובדים שכירים או פרילנסרים ? ? ?-- דורון 6/4/2002 2:50:46 AM
|
6/4/2002 3:34:25 AM תנאים סוציאליים.--ספיר |
6/4/2002 3:37:53 AM תודה רבה, כך אעשה ! ! :-)--דורון |